joi, 29 martie 2012

Raport de activitate-partea a II-a

Activitati iulie 2010-decembrie 2011

- iulie 2010
-Pensia este un drept, nu ajutor social.Intalnire cu pensionarii Comanesti
-Lobby printre parlamentari.Actiune de sensibilizare a parlamentarilor in ziua votului proiectului de lege privind autismul.Copii cu autism ,insotiti de parintii lor,impreuna cu Asociatia Invingem Autismul,Puzzle Romania si Asociatia Parintilor copiilor cu autism ,au recompus impreuna cu parlamentari ,in foaierul Senatului,inainte de inceperea sedintei de plen,fundita puzzle-simbol al miscarii internationale de constientizare a autismului          
-Campanie de intrajutorare a sinistratilor din
Asau,Agas,Palanca,Buhoci,Sanduleni
-Asistenta sociala in contextul actual.Persoana cu handicap intre nevoi si realitate.Dezbatere organizata la Buhusi cu participarea autoritatii locale,reprezentantul Serviciului de asistenta sociala,DGSAPC Bacau,persoane cu handicap,asistenti personali ai persoanelor cu handicap.Intalnirea a avut scopul de a face cunoscute drepturile persoanelor cu handicap, de a analiza problemele cu care se confrunta  si cum intervine autoritatea locala in sustinerea lor.
-601 ani de atestare documentara a comunei Magura.
-August 2010
-Romii realitatea de langa noi.Evaluarea conditiilor de trai ai romilor din cartierele Marginea,Colonia Bistrita,Bloc Nato in scopul identificarii solutiilor de sprijin.
-Septembrie2010
-Bucuresti-Intalnirea reprezentantelor OFSD cu Susanne Kastner,vicepresedinta Bundestag-ului german,intr-o dezbatere,,Conditia femeii,familiei si copilului in situatia actualei  crize si provocarile politice ale viitorului,,
-Dezbatere publica pe marginea proiectului de lege pentru asigurarea conditiilor de externalizare a serviciilor de asistenta sociala-Bacau-cu participarea DGASPC Bacau,FSC,Betania,Centru Daniel.
-,,Clubul femeilor de afaceri,,intalnire cu agenti economici in vederea constituirii Patronatului Femeilor de afaceri Bacau-filiala a Uniunii Nationala a Patronatelor cu Capital Privat din Romania.
-Conferinta Judeteana a OFSD.Conferinta de alegeri cu participarea presedintei PFSD-Rovana Plumb.
 -Zilele comunei Buhoci.Intalnire cu biroul organizatiei PSD Buhoci.
-Octombrie 2010
-Contributia fondurilor europene la integrarea populatiei de etnie roma- ??
-Participare -Clubul de la Bucuresti editia a VI-Bucuresti
-Conferinta internationala,,Servicii medicale si sociale in Romania rurala :nevoi si solutii,, Bucuresti alaturi de FSC Bacau ,DGASPC Bacau ,primari din judet si din toata tara.
-Ziua persoanelor varstnice la Buhoci si Buhusi.
-Noiembrie 2010
-Simpozionul national,,Violenta domestica ne poate lovi pe toti,,-Iasi,a marcat anticipat deschiderea campaniei celor 16 zile de activism pentru violenta domestica.
-Conferinta Presedintilor Comisiilor pentru egalitate de sanse,organizata la Bruxelles,de catre Senatul Belgiei .Subiectul dezbaterii,,Rolul socio-economic al femeilor in societate,,a analizat doua subteme : ,,Slaba reprezentare a femeilor in pozitii de conducere,,si ,,Masuri structurale :bune practici si practici legislative(pro si contra)in diferite tari,,masuri de sprijin.In preambulul dezbaterii am prezentat o declaratie politica ,,Egalitatea de gen,prezent si perspeciva,,
-8 decembrie 2010
            -Bucuresti.,,Masuri pentru protectia victimelor in familie,,dezbatere organizata in parteneriat cu Asociatia Transcena  si Grupul pentru Apararea Drepturilor Omului.Dezbaterea a fost precedata de spectacolul,,In fata fortei fizice la ei acasa,,pus in scena de catre trupa de teatru Transcena    

            -2011-Ianuarie
-In vizita la Ilie Micolov,internat in spitalul din Bacau,la rugamintea unui prieten comun si din dorinta de ai fi alaturi in clipe grele.

-9 Februarie 2011
- Palatul Parlamentului ,masa rotunda cu tema,,Punerea in practica a promisiunilor :Egalitatea de gen si Cooperarea pentru Dezvoltare in Noile State Membre,,in cadrul Proiectului international Construirea unei retele de sprijin in Noile State Membre privind Cooperarea pentru Dezvoltare si Problematica se Gen,cofinantat de Comisia Europeana,Fundatia Batory si FILIA.Actiunea s-a desfasurat cu participarea Asociatiei Nationale a Specialistilor in Resurse Umane-AUR,Coalitiei Regionala KARAT(Polonia)si One World Action(Marea Britanie)
-Aprilie 2011
-Conferinta Nationala,,Terapii si interventii in autism,,-Bucuresti ,Universitatea Titu Maiorescu,cu ocazia Zilei Internationale  de Constientizare a Autismului.Sustinere si participare efectiva la Campania ,,Constientizeaza autismul,,sub conceptul,,Ignorarea inseamna condamnare,, alturi de Asociatia de Teraoie Comportamentala Aplicata si Help Autism.
-Participare la dezbaterea cu primarii din judet organizata de presedintele CJ,dl.Dragos Benea.
-Spitalul Orasenesc Buhusi-intalnire cu medici ,conducerea spitalului,reprezentanti ai autoritatii  locale,cetateni ai orasului.
-Betania Bacau –Dezbatere privind normele de aplicare a legii autismului
-Sustinere memoriu impotriva desfiintarii Judecatoriei Podu –Turcului
8 martie
-Ziua femeii impreuna cu OFSD Bacau
-Participare in calitate de presedinta al Departamentului pentru Politici Sociale si Ocuparea fortei de Munca PSD Bacau, la videoconferinta organizata de Departamentul pentru Politici Sociale si Ocuparea forteoi de Munca PSD Bucuresti.Ne-au fost alaturi membri ai Departamentului pentru Relatia cu Sindicatele,reprezentanti ai sindicatelor.
-Aprilie 2011
-,,Copiii ,victime ale singuratatii,,Buhusi-analiza situatiei in care se afla copiii ai caror parinti se afla la munca in strainatate,dezbatere cu participarea reprezentantelor OFSD Bacau alaturi de cadre didactice,referenti sociali,psihologi,copii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate si bunici in grija carora au ramas acesti copii.
-,,Acces la informatie prin bibliotecile publice,,-masa rotunda organizata de IREX-International Reserch and Exchanges Board,fundatie care a implementat in Romania programul national,,Biblionet-lumea in biblioteca mea,,.Participarea mea a fost una de informare,documentare determinata de intentia sustinerii implementarii de programme care sa vina in sprijinul copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.
-mai 2011
-Organizarea intalnirii zonale Moldova –Bacau.Reprezentanti ai departamentelor sociale din judetele :Bacau,Vrancea,Neamt,Suceava,Botosani si Iasi s-au reunit intr-o sedinta comuna la Bacau.
-Dezbatere pentru sustinerea legii privind formatorii auto-Bucuresti , Parlament.Am facilitat intalnirea Federatiei Nationale a Formatorilor Auto Romania -Filiala Bacau si a celor 30 de reprezentanti din majoritatea judetelor din tara cu parlamentari ai Grupuli Parlamentar PSD din Senat,unde si-au prezentat nemultumirile legate de activitatea pe care o desfasoara si au prezentat un proiect de lege pe care l-am insusit si depus in procedura parlamentara,la sfarsitul sesiunii in decembrie 2011.
-Bucuresti –Senat-in parteneriat cu reprezentanta UNICEF am marcat depunerea proiectului de lege privind marketingul substituientilor de lapte matern,pe care il sustin,printr-o expozitie de fotografie,,Dreptul meu la un start sanatos in viata,,,dedicata protejarii si promovarii alaptarii in Romania. Fotografiile au fost realizate cu participarea directă a tinerelor mame şi a specialiştilor din cadrul Iniţiativei Spital Prieten al Copilului şi au surprins situaţiile reale din viaţa cuplului mamă-copil dintr-o maternitate din România. . Evenimentul s-a bucurat de prezenţa celor mai tineri "lobby-işti", Carol Petreanu (un an şi opt luni) şi Lia Dincă (în vârstă de o lună şi trei zile), care au transmis un "mesaj" politicienilor pentru dreptul tuturor copiilor de a fi alăptaţi. Parlamentul României şi-a asumat astfel rolul de instituţie care să onoreze obligaţiile şi recomandările internaţionale de a transpune Codul Internaţional de Marketing al Substituenţilor de Lapte Matern în legislaţia naţională.

-Bacau-Dezbaterea proiectului de lege promovat de PDL,privind parteneriatul dintre stat si culte in domeniul serviciilor sociale,organizata la cererea si cu participarea celor mai importante organizatii care isi desfasoara activitatea in domeniul asistentei sociale :Asocoiatia Betania-presedinte Andre Muit,Fundatia de Sprijin Comunitar-presedinta Gabriela Campeanu,Centrul Daniel,Casa Sf.Maria Barati-inspector sociall Robert Bulai,Fundatia Luca-preot Iosub Constantin,Fundatia Melchisedec-preot ,inspector social Eugen Ciuche
-Centrul militar Bacau-intalnire cu Sindicatul cadrelor militare disponibilizate privind recalcularea pensiilor militare,cumulul pensii salarii.
-Sindicatul Instructorilor auto-Comanesti-dezbatere ptr promovarea si sustinerea proiectului de lege privind reglementari in activitatea formatorilor auto.
-iulie 2011
-Reforma in MAI.Restructurare,reorganizare.Buhusi-Dezbaterea publica cu participarea reprezentantilor Politiei,Politiei Locale si Jandarmieriei,reprezentanti ai unitaii administrativ teritoriale,reprezentanti ai Comisiei pentru asigurarea linistii si ordinii publice din cadrul Consiliului local Buhusi,cetateni ai orasului.Dezbaterea proiectului de lege privind linistea si ordinea publica.
-Intalnire cu reprezentanti ai UNICEF Romania –un prim acord in sustinetrea propunerii legislative privind marketingul substituientilor de lapte matern.
-Vizita la Parlament-excursie organizata pentru copiii de nota 10 si cei ai caror parinti se afla la munca in strainatate care invata la scoala nr.5 si 2 Buhusi.
-Inaugurarea Camin Cultural Gaiceana Bacau.Participare alaturi de parlamentari PSD
-Medierea oxigen pentru afaceri-lansare de carte Alina Ghiorghiu.
-Masa rotunda de lansare a proiectului,,Te iubeste mama,,Bacau,Biblioteca Judeteana,,C.Sturza,,Proiectul este sustinut de catre Asociatia Femeilor Romane din Italia-ALA Milano Onlus,Fundatia IREX si Asociatia Bibliotecarilor din Romania.
-Tescani.Intalnire cu fiii satui,editia I.
-Scoala de vara a femeilor social democrate-Mamaia.Interventie ,,Fenomenul migratiei pentru munca si consecintele acesteia asupra calitatii copilariei,,
-Participare curs de comunicare politica-organizat de OFSD la Bucuresti
- Participare curs Manager de proiect organizat de OFSD la Bucuresti
-Duminica migrantilor romani –Bacau- cu participarea presedintei Asociatiei Femeilor Romane din Italia e.Evenimentul a inceput la Biserica  Lazaret din Bacau si a continuat cu o masa rotunda la Fundatia Ovidiu 2005 in prezenta unei familii care a fost pusa in legatura prin skipe,mama aflata in Italia si copii prezenti la dezbatere.
-Informare,consiliere si sprijin .Participare la sedinta lunara a parintilor copiilor cu autism ,desfasurata la Centrul de zi pentru copiii cu autism-Lazaret Bacau
-Brusturoasa-impreuna cu Presedinta OFSD Ana Marchis si secretar Irina Florea am participat la intalnirea organizatiilor locale a femeilor social democrate din Palanca,Brusturoasa,Agas si Asau.
Septembrie 2011
-Participare la o masă rotundă dedicată lansării studiului "Acompanierea naşterii în România", primul studiul naţional privind evaluarea serviciilor şi practicilor de îngrijire ale femeilor din România în timpul sarcinii, naşterii şi lăuziei. Studiul, a fost iniţiat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copii,care pe langa datele relevante a identificat între principalele cauze care determină un nivel încă scăzut al asistenţei prenatale şi postnatale în România subfinaţarea sistemului, legislaţia incompletă, dar şi faptul că multe dintre femeile gravide nu ştiu sau nu-şi cer drepturile în materie. Potrivit concluziilor studiului standardul îngrijirilor prenatale este foarte puţin respectat, naşterea şi întregul acompaniament, în special intra şi post natal, continuă să rămână excesiv medicalizate, cu practici greu de acceptat în raport cu dovezile ştiinţifice de care dispune ştiinţa în acest domeniu.Maternitatea Spitalului Judetean Bacau este inscrisa in,, Iniţiativei Spital Prieten al Copilului,,propusa pentru autoevaluare in anul 2012.
-Participare Forumul Romanilor de Pretutindeni Bucuresti-parteneriat cu femeile Austria
-Impreuna cu Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) Bacau si zece primari implicati in proiecte sociale in localitati rurale din judetul Bacau,  am participat, la o intilnire cu Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Sulfina Barbu. Intilnirea a fost solicitata de catre reprezentantii  FSC, implicati in proiecte sociale in localitati rurale din judetul Bacau, pe care nu le mai pot continua insa. In ultimii doi ani, serviciile sociale si medicale dezvoltate de FSC in zona rurala de est a judetului, prin doua finantari oferite de Guvernul Norvegiei, au insemnat o transformare si o imbunatatire clara a calitatii vietii locuitorilor.
-Caravana medierii la Bacau.Conferinta le la mediere la practica.
-Octombrie 2011
-,, Livada copilarie,,-program lansat de CJ Bacau.La startul programului am fost prezenta la Izvorul Berheciului si Filipeni.
- Intalnire cu Ion Maric,pictor pictura naiva,Luncani,margineni-expozitie Parlament.
-Noiembrie 2011
-,,Autismul exista-O mana intinsa celor care pot fi salvati,,Dezbatere la Parlament organizata cu participarea reprezentantilor MMFPS,MSP si CNAS,MECTS,ONG-uri,specialisti in autism infantil,medici specialisti,medici de familie,medici pediatri,psihologi,psihoterapeuti,educatori,psihopedagogi,medici specializati,logopezi,asistenti sociali,kinetoterapeuti,consilieri psihologici,psihiatri,asociatii de parinti care au fost diagnosticati cu tulburari din spectrul autist,mass media.
-Consiliul National al PSD.Interventie in cadrul atelierului economie si social,,Cum sa impozitam mai putin munca,,.
-in parteneriat cu Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil,in  cadrul proiectului ,,Pentru cucerirea drepturilor Noastre-Festivalul Drepturilor Copilului,,am organizat la ParlamentAtelierul de lucru –Copiii cu parinti plecati la munca in strainatate:,,Copiii singuri acasa,,
-am participat la debaterea organizata de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil,,In primul rand copii,,la lansarea Raportului,,Analiza privind structurile de monitorizare ,promovare si protectie a drepturilor copilului,,desfasurata la Parlament FONPC doreşte să atragă atenţia asupra faptului că statisticile rezultate in urma studiului indică grave încălcări ale drepturilor copilului şi, în consecinţă, astfel de informaţii ar trebui să fie raportate către o structură independentă care să le prelucreze, să coordoneze monitorizarea drepturilor copilului şi, în special, să poată sesiza autorităţile competente asupra situaţiei copiilor şi să ceară soluţii pentru ameliorarea aspectelor semnalate.FONPC a identificat doua variante optime in Romania pentru reformarea sistemului de monitorizare a drepturilor copilului :Infiintarea Avocatului Copilului in sunbordinea Institutiei Avocatului Poporului,ca departament exclusiv axat pe problematica pe problematica drepturilor copilului si infiintarea unei structuri de coordonare a monitorizarii drepturilor copilului si implementarii Conventiei ONU cu privire la drepturile copilului in care sa fie implicate si organizatii neguvernamentale.A doua propunere se refera la o structura independenta ,Comisarul pentru Drepturile Copilului,care ar putea realiza :promovarea,monitorizarea si protectia  drepturilr copilului.
-Vizita la Centrul Don Orione Bucuresti  -centrul social pentru categorii defavorizate.
-Egalitate de sanse si familie Bacau -Prezentare concluzii legea asistentei sociale –videoconferinta organizata de catre Departamentul Egalitate de Sanse si Familie Bucuresti.
-Participare Conferinta municipala PSD Bacau.Tema Departament social ,,Responsabilitatea sociala-solutie durabila  pentru problemele categoriilor defavorizate din Bacau-Profilul saraciei-sursa adancirii vulnerabilitatii populatiei din Bacau,,-inventarierea problemelor participantilor pensionari,tineri,persoane cu dizabilitati,ONG-uri-Asociatia Nevazatorilor,FSC,Betania.
-Transnistrizarea R.Moldova-dezbatere la Parlament.
-Buhusi –intalnire cu Asociatiatiei Nevazatorilor Bacau. Preluarea propunerilor Asociatiatiei in sensul modificarii legii 448/2006,privind incluziunea pe piata muncii,protejarea meseriilor specifice nevazatorilor,reprezentarea in structurile administratiilor locale,judetene si nationale.
-Decembrie 2011
-Medierea in viata politica ,interventie in cadrul Conferintei ,,Medierea mai aproape de Tine,,organizata la Bucuresti de catre Uniunea Centrelor de Mediere din Romania impreuna cu Institutul Diplomatic Roman.
 -intalnire la Min. Sanatatii cu echipa de proiect Te iubeste mama
- Participare la licitatia precedata de disputa de debate sustinuta de Clubul "Neuron" ,cu tema,"Acest parlament crede ca bataliile politice sunt castigate mai mult de lideri decat de partide".Aceasta face parte din proiectul ,,Glasul inimii,,care cuprinde  activitati menite sa colecteze fonduri pentru familii aflate in situatii de risc.
-Sustinere infiintare GAL Valea Bistritei,loby promovare .
-sprijin si consiliere in scrierea proiectului ,,Noua  ne pasa,,Scoala Mihai Eminescu Buhusi
-Initiativa si participare efectiva -  infiintarea Grupului de Actiune Locala ,,Valea Tazlaului,,
-Participare la activitatea culturala a OFSD  Zemes,,Mihai Eminescu-Luceafarul poeziei romanesti,,


LOBBY

-loby pentru probleme legate de Spital orasenesc Buhusi si proiecte in desfasurare ale UAT : constructie bloc ANL Buhusi,,Reabilitarea arterei principale :drum catre accelerarea pulsului economic buhusean,,.Aprobare la finantare reabilitare Casa de Cultura(demersurile continua deoarece a fost aprobata finantarea cu suma la jumatate),obtinere transa de finantare pentru proiectul Imbunatatirea conditiilor de viata a comunitatii de romi din Colonia Bistrita,semnare proiect Cartierul de Vest.
-aprobare constructie blocANL-locuinte pentru tineri.
-finantare pentru sala de sport Sc.Mihail Andrei(30 mii lei),reabilitare acoperis Cinematograf(150 mii lei),modernizare Sala de urgenteSpital Buhusi(impreuna cu dl.deputat Gh.Antochi)
-loby pentru semnarea ,de catre MDRT, a contractului de finantare pentru proiectul,,Reabilitare DJ 252 Huruiesti,Gaiceana- Parincea-Bibiresti-Buhoci,finantare maternitate Bacau,AVAS-Stofe Buhusi-proiect blocat,investitor retras-motiv ocolirea determinata de Pod Garleni
-finantare lacas de cult Tisa Silvestri,Odobesti(25 mii lei).
-sustinerea SAM Rachitoasa privind pastrarea echipamentului didactic obtinut cu finantare europeana si pastrarea claselor cu profil agricol si tamplarie amenintate cu desfiintarea.


AMENDAMENTE
-modificarea si completarea legii 44/94 ,privind veteranii de razboi si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi.(303/2007-scutirea de la plata taxei pe terenuri ptr veteranii de razboi)
-amendament la proiectul de lege ptr.aprobarea OG.142/2008,privind,,Planul de amenajare a teritoriului national-Zone cu resurse turistice,,adoptat,devenit legea 190/26.05.2009 prin care orasul Buhusi si Racova au fost introduse in Planul de amenajare a teritoriului national ca zone cu potential turistic.Aceasta prezinta importanta deoarece proiectele de infrastructura turistica,tehnica si de protectia mediului pentru zonele cu resurse turistice,vor fi promovate cu prioritate prin programe de dezvoltare nationale,regionale si judetene.Turismul este un sector economic neexploatat suficient,putand deveni o sursa de atractie atat pentru turisti cat si pentru investitori,o sursa de dezvoltare care poate genera  crestea activitatii zonale si locale pentru investitori si poate deveni un factor de dezvoltare economica.
-legea pensiilor :
    -reducerea varstei de pensionare pentru femei
    -reducerea stagiului minim de cotizare in cazul egalizarii varstei de pensionare,dupa reexaminarea soliciatata de presedintele Basescu.Amendamentul a fost respins ,drept urmare femeile vor avea pensii mai mici decat barbatii datorita stagiilor de cotizare diferite la varste de pensionare egale.Urmeaza sa depun un proiect de lege pentru aceasta reglementare.
   -sustinerea punctului de pensie in valoare de 45% din salariul mediu brut pe economie,prin care s-ar  pastra legatura intre salarii si pensii .
-propuneri de anularea platii CAS pentru pensionarii cu pensii mici.
     -reducerea penalitatilor pentru pensia anticipata,de la 0,75-0,50 pentru fiecare luna de anticipare pana la indeplinirea conditiilor conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta(adoptat de Senat).
-am sustinut reducerea TVA pentru alimentele de baza lege promovata de PSD,adoptata de Parlament si retrimisa de catre presedinte Parlamentului pentru a o respinge.
-Sanatatea femeilor
-solicitarea finantarii necesara desfasurarii Programului de screening pentru depistarea cancerului de col uterin prin interventii adresate ministrului sanatatii si amendarea legii bugetului de stat ,in fiecare an.
-Amendament de sustinere a Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse ,propusa pentru desfiintare prin ordonanta de urgenta,alaturi de alte agentii ANPH si ANPFDC.Amendamentul a fost adoptat de catre  Senat.
-paricipare si organizare de actiuni privind violenta domestica,acatiuni de sustinere a drepturilor femeii,egalitatii de gen
 -Protectia copilului
-adoptarea legii privind autismul,dezbateri organizate la Bacau si Bucuresti,interventii repetate privind aplicarea legii si lipsa normelor de aplicare
-atentionare privind sanatatea si educatia ,efectele migrarii asupra copiilor ramasi acasa in urma plecarii romanilor la munca in strainatate .
-am depus amendamente la proiectul de lege,aflat in Parlament,privind copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate
-am sustinut promovarea drepturilor copiilor prin initiativa de infiintare a Grupului de sprijin parlamentar pentru promovarea si respectarea drepturilor copilului.

Protectia persoanelor cu dizabilitati
-am avut preocupari concretizate in interventii inca din 2009,atragand atentia asupra  disponibilizarii asistentilor pesonali ai persoanelor cu handicap, la care in raspunsul sau MAI a invocat art.31 din legea 47/2006 pentru asigurarea politicilor sociale in domeniul protectiei copilului,familiei,persoanelor varstnice,persoane cu handicap,astfel ca UAT infiinteaza si organizeaza servicii publice de asistenta sociala urmand ca finantarea acestor servicii sa se faca conform art.40 de la bugetele locale.
-Am solicitat lamuriri privind intarzierea la plata pe parcursul anului 2010, atat a salariilor asistentilor personali cat si a indemnizatiilor pesoanelor cu handicap
-Am revenit cu solicitari de reglementare a situatiei creata in 2011in privinta disponibilizarii in masa a asistentilor sociali prin OG84/2010 care prevede ca in situatia in care angajatorul nu poate asigura plata asistentului social,se acorda indemnizatia pers.cu handicap indiferent de optiune.
-am initiat propuneri de modificare a legii 448(vezi lista propuneri legislative).

Ma aflu intr-o permanenta legatura cu asociatii,fundatii ,ONG privind sanatatea si drepturile femeilor si copilului,persoanelor varstnice,persoanelor cu dizabilitati.










Ianuarie 2012
                                                                                                   Senator Elena Mitrea
                                                                                                           PSD Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu